Tale fra B&B

 

Home Upwww.hildingerne.dk

 


Tale

En tale er .....’
En tale er

Men vi har besluttet os for ikke at gøre som man plejer, så alt det der med at I er verdens bedste, I altid hjælper, støtter, lytter osv., det vil vi ikke sige.

Så i stedet for at lave en tale med en rød tråd altså cosmos har vi besluttet at bruge et af nutidens mere kendte begreber nemlig kaos – vi har fulgt udviklingen og lavet et diasshow.

Det ligger til grund for at vi mener I nu er blevet gamle nok til at få jeres eget domæne – derfor har vi lavet jeres egen hjemmeside og den ser således ud. KLIK

Inde på hjemmesiden ligger bla. Hilsner/telegrammer fra jeres hverdag og dagligdag.

Det både fra nogen som er her i dag og som ikke er her i dag.

Her er bla. Søndagspigerne, Torsdagsbadminton, Forboldklubben, Mette og Christoff, Torsten Og Betta, lørdagsklubben.

Hilsnerne beskriver generelt hvor meget andre holder af jer og sætter pris på jeres venskab og det er også emnet i vores tale – den skal ikke handle om os, men om jer ifht. de mennesker i omgiver jer med.

Og Bo vil læse hilsnen for lørdagsklubben op, så I helt præcis kan se hvad det er vi mener.

Bo læser

Men for at vende tilbage til det med kaos, så ligger der ud over hilsnerne også billeder vi mener samler de sidste 25 år – alle de ting der betyder noget for jer, for os og alle dem der i aften uden tvivl kan sætte historier på mange af billederne. KLIK – de kommer til at løbe i en skøn forvirring deroppe indtil vi er færdige med hvad vi har på sinde.

Her er bla. Billeder fra jeres bryllup, vores dejlige ferier med teltet, der er pinseturen, juleaftner, biler, gymnastik, Sambo og mange mange flere.

Nu lovede vi jo så indledningsvis at vi ikke ville gøre som vi plejer, men vi kan ikke løbe helt væk fra traditionerne – vi er jo ikke hildinger for ingen ting – og i den forbindelse kan man sige 1 ting - traditioner kan man ikke komme udenom.

I flæng kan nævnes pinseture, juleaftner, nytårsaftner, fredagsmiddage osv.

Alle ting vi aldrig kan eller vil lave om på og ja til et spørgsmål der har været oppe at vende mange gange i den senere tid – vi kommer til nytårsaften.

Men det vi mener med traditioner er ikke kun ”på det store plan” – det er også små dagligdagsting. Skulle vi starte med mor. Mor har en helt klar tradition for at gentage sig selv – skal hun ex. fortælle noget – en historie, en hændelse – hvad som helst – kan man roligt lægge røret og sætte en kop kaffe over.

For når kaffen er færdig siger hun stadig det samme – og lige præcis det har vi fulgt op på.

I de senere år har det været sådan at spurgte man mor hvilken gave man skulle købe i en given situation – det være sig alt fra bryllup til begravelse, fødeselsdag og fest- har mors standardsvar været 2 specielle og unique glas – sådan nogen man ikke finder andre steder og som, dem der skal have gaven, kunne bruge til en stille, hyggelig stund med en god flaske rødvin og stearinlys.

Så derfor, mor, har vi selv tegnet 2 glas, og fået dem skabt hos et glaspusteri (Julie) her er jeres glas – jeres helt egne glas der kun findes 2 af.

-         måske vi lige skulle sige skål her

og vi er heller slet ikke færdige endnu for det er jo ikke kun mor der har sine små traditioner – også far har vi hørt tit og ofte gentage sig selv og i den forbindelse er det jo til vores store glæde at far nu har fået sig en digital badevægt – det har nemlig været hans eneste ønske i mange år og også det eneste vi har hørt på så tak Anette for den! Og dog nu siger vi det eneste ønske – det er ikke helt korrekt – far har et andet og der er som følger. Hvis far kunne have hele sin familie omkring sig hele tiden, ville han være verdens lykkeligste og så ville han glad udbryde – vi har det jo meget godt.

Og i den forbindelse kan man så nævne yderligere 1 tradition, som har været grund til mangen en konflikt – at mor smider væk og far gemmer (senest kan nævnes at far stadig spiller fodbold i sin temmelig mørnede fodboldtrøje fra den gang i hans unge år han spillede i Skovshoved). Så her kan man sige at selv om der på Mølledalen altid bliver taget beslutninger i samhørighed, altså sammen, med udgangspunkt i at vi er fælles om alt - ja så er der et punkt hvor de to bestemt ikke er enige – og man kan så sige at hver for sig dur det ikke, men en kombination er i topklasse og det er netop derfor I sidder her idag.

Inden vi afslutter helt her er der stadig 2 ting vi må nævne.

Det første er at vi har lavet en gæstebog fordi vi synes det er vigtigt at når nu festen afholdes for alle jer i aften, så har I også muligheden for at jeres lykønskning, sjove historie ela. bliver foreviget på hjemmesiden. På den måde kan mor og far på et senere tidspunkt gå ind på deres domæne og genopleve aftenen.

Gæstebogen foregår således, og det er selvfølgelig igen udviklingen vi har fulgt, at vi ikke decideret har en bog med, men at der på computeren er lavet et lille felt hvori vi vil bede jer om i løbet af aftenen at skrive jeres lille personlige hilsen, til minde om denne aften – ved siden af computeren er der en ”planche” der foræller hvordan I skal gøre og er der noget der ikke virker, så er vores webmaster faktisk til stede i aften, så bare brok jer til ham.

Det var den ene ting – nu kommer den anden

Vi synes at talen her skulle afsluttes med maner og efter at have lagt hovederne i blød ja så fandt vi den helt perfekte løsning. Der var en ting i aften der var helt sikker ikke kom på repetoiret af den simple grund at det var nogenlunde det værste nogen kunne finde på – så det har vi selvfølgelig, i egenskab af at være deres børn, sørget for at bringe med med på repetoiret alligevel – og her kommer den – Is med bombe. (Julie)

Og for at holde fast i traditionerne så siger vi tillykke og skål og beder alle om at rejse sig for at synge ...vi har det så godt i

Og før I sætter jer helt ned er vi nødt til at have fat i solskin -. En efterhånden meget stærk tradition i familien.